Művészek

 • KÁLMÁN Anna (1977 - )

  Kálmán Anna festő- és grafikusművész. 1977. március 24-én született Budapesten. Autodidakta művész. Egy ideig építészetet és pszichológiát tanult, de mellette mindig megmaradt a rajzolás iránti szenvedélye. Tervei között volt, hogy textiltervező legyen, de végül gyermekkönyvek illusztrálásával kezdett foglalkozni. Kedvenc technikája a grafika, ilyen módon önálló grafikákat és karikatúrákat is... részletek »

 • KASS János (1927 - 2010)

  Kass János grafikusművész. 1927. december 26-án született Szegeden. 1946-ban szerzett keramikus szakmát a budapesti iparművészeti Szakközépiskolában. 1946 és 1949 között az Iparművészeti Főiskolán tanult, ezt követően 1951-ig a Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt. Mesterei Hincz Gyula, Kádár György és Kolencsi György voltak. Később az Iparművészeti Főiskolán tanított, valamint a lipcsei... részletek »

 • KEMÉNY Zoltán

  KEMÉNY Zoltán (1941 - )

  1941-ben született Budapesten. 1971 óta szabadúszó tervezőgrafikusként dolgozik. Tervezett könyveit több mint harminc Szép Magyar Könyv díjjal ismerték el, könyvei díjakat nyertek Németországban, Finnországban, Norvégiában és Los Angelesben is. Foglalkozik arculattervezéssel, fotográfiával, jelenleg digitális montázsokat készít. Több alkalommal állított ki itthon - 2007-ben a Magyar Nemzeti... részletek »

 • KERTI Károly
 • KESZEG Ágnes (1983 - )

  Keszeg Ágnes festő- és grafikusművész. 1983. október 15-én született Tordán. Művészeti tanulmányait a kolozsvári Képzőművészeti- és formatervezői Egyetemén végezte. Tanulmányi úton járt Pármában, Bukarestben és Düsseldorfban. Egy évig ruhatervezőként dolgozott, de hamarosan rájött, hogy az illusztrálás sokkal közelebb áll hozzá. Első általa illusztrált novella 2006-ban jelent meg. Azóta is számos... részletek »

 • KISS Ilona
 • KLIE Zoltán (1897 - 1992)

  Klie Zoltán festőművész. 1897-ben született Szekszárdon. Művészeti tanulmányait a budapesti Képzőművészeti Főiskolán végezte. Mestere volt Vaszary János. 1925-től két éven keresztül ösztöndíjjal Párizsban élt. KUT és UME tagként rendszeresen kiállított mindkét társaság tárlatain. Külföldön Bochumban, Düsseldorfban, Firenzében, Frankfurtban, Krakkóban és Varsóban szerepelt csoportos... részletek »

 • KONDOR Béla

  KONDOR Béla (1931 - 1972)

  Kondor Béla festő- és grafikusművész 1931. február 17-én született Pestszentlőrincen. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1956-ban szerzett diplomát, mesterei Barcsay Jenő, Kmetty János és Koffán Károly voltak. Tanulmányúton járt Franciaországban, Jugoszláviában, Lengyelországban, Csehszlovákiában, a Szovjetunióban. Rendszeres résztvevője és díjazottja volt hazai és nemzetközi grafikai... részletek »

 • KONDOR Lajos (1926 - 2006)

  Kondor Lajos grafikusművész.1926. június 25-én született Budapesten. 1949-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskolán. Mesterei Hincz Gyula, Konecsni György és Miháltz Pál voltak. Több egyéni kiállítása volt Budapesten, külföldön Olaszországban, Jugoszláviában, Angliában, Spanyolországban, Németországban, Lengyelországban és Venezuelában mutatták be munkáit egyénileg. Rendszeres résztvevője... részletek »

 • KOVÁCS Tamás (1942 - 1999)

  Kovács Tamás grafikusművész. 1942-ben született Budapesten. Tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskolán fojtatta. Mesterei Kádár György, Ék Sándor, Rozanits Tibor és Raszler Károly voltak. Rendszeres résztvevője és díjazottja volt hazai grafikai biennáléknak. Csoportos kiállításokon szerepelt Budapesten a Magyar Nemzeti Galériában, az Ernst Múzeumban, Salgótarjánban, Székesfehérvárott... részletek »