Művészek

 • Guillaume CORNELIS VAN BEVERLOO (1922 - 2010)

  Guillaume Cornelis van Beverloo festőművész. 1922. július 3-án született Liegeben. Művészeti tanulmányait az amszterdami Képzőművészeti Akadémián végezte. A híres COBRA és a REFLEX csoportok alapító tagja volt. A COBRA csoport működésében nem csak festményeivel vett részt, hanem verseket is írt. Művészetére nagy hatással volt Joan Miró és Paul Klee művészete, valamint az ötvenes évek második... részletek »

 • VADÁSZ Endre (1901 - 1944)

  Vadász Endre festő- és grafikusművész. 1901-ben született Szegeden. Művészeti tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán végezte, mesterei Heller Ödön, Fényes Adolf és Glatz Oszkár voltak. A húszas évek második felében Olaszországban, majd Franciaországban járt tanulmányúton. Kedvelt technikái közé tartozott a rézkarc, a fa- és linóleummetszés, emellett készített olaj- és temperafestményeket is... részletek »

 • VEREBICS Ágnes (1982 - )

  Verebics Ágnes festőművész. 1982. június 2-án született Enyingen. Művészeti tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végezte, majd egy ideig Marseille-ben tanult. Mestere Tölg-Molnár Zoltán volt. Festés mellett montázs technikával is dolgozik. Multimédiás munkákkal is kísérletezik, performance-okban is részt vesz. 2007-ben Amadeus-díjban részesült. részletek »

 • VERESS Pál (1920 - 1999)

  Veress Pál festőművész. 1920. április 9-én született Budapesten. Művészeti tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskolán végezte. Mestere Szőnyi István volt. Festés mellett fordítással, újságírással is foglalkozott. Kedvelt technikái a olaj-és temperafesték, a kollázs és a fametszet. Számos munkáját őrzik közgyűjteményekben Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérvárott, Pécsett, Budapesten... részletek »

 • VÉSSEY Gábor (1948 - )

  Véssey Gábor grafikus- és festőművész. 1948. szeptember 9-én született Budapesten. 1972-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. Mesterei Fónyi Géza és Veress Sándor László. Kedvelt technikái a pasztell, a tempera és az olajfestés.1988-tól a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára, jelenleg is óraadó előadóként dolgozik. Rendszeresen állít ki csoportos kiállításokon, egyéni tárlata eddig... részletek »

 • VETLÉNYI Zsolt (1967 - )

  A kaposvári származású grafikus és festőművész 1967-ben született, 1991-ben kezdte meg tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán. Mesterei Eszik Lajos és Rozanits Tibor voltak. Derkovits ösztöndíjas és Nívódíjas művész sokszor irodalmi kötődésű munkái jellegzetes színvilágukkal, esetenként szürreális elemeivel a kortárs figurális festészet kiemelkedő alkotásai. Kiállítások... részletek »

 • VICTOR Vasarely

  VICTOR Vasarely (1908 - 1997)

  Victor Vasarely festő és grafikusművész. 1906. április 9-én született Pécsett. 1928-ban Bortnyik Sándornál folytatott grafikai tanulmányokat, ekkor ismerkedett meg a Bauhaus eszmevilágával, illetve behatóbban az absztrakt művészettel. 1930-ban Franciaországba emigrált. Festés és egyéni rajzolás mellett sokszorosított grafikai technikákkal is foglalkozott, illetve alkalmazott reklámfeladatokat is... részletek »