Bestiárium kiállítás

Bestiárium kiállítás Kiállítás ideje:

2011-03-26 - 2011-04-27

Kiállító művészek:

Szalay Lajos, Feledy Gyula, Kondor Béla, Berki Viola, Kovács Tamás, Kass János, Szabó Vladimir, Egresi Zsuzsa, Gross Arnold, Balla Margit, Engel Tevan István, Tóth Menyhért, Rippl-Rónai József, Molnár C. Pál, Láng Rudolf, Mühlbeck Károly, Galambos Tamás, Perei Zoltán, Gábor Marianne, Szántó Piroska, Gyulai Líviusz, Orosz István, Takáts Márton, Dienes Gábor, Véssey Gábor, Földi Péter, Domokos Géza, Veress Pál, Szladovics Gusztáv Vilmos, Somos Miklós, Verebics Ágnes, Victor Vasarely, Rabóczky Judit

Egy kollektív tárlat természetes jellemzője, hogy a nézőpontok, a rálátások, az ábrázolás mikéntjének sokszínűségét állítja elénk. Még akkor sem fogyatkozik túlságosan e sokféleség, ha valamely tematika korlátozón nehezedik rá, szűkítő keretbe foglalja a műalkotásokat.
A Jászi Galéria soron következő kollektív tárlatán létező és a legendák világába vesző lények jelennek meg: valóságosak és mesebeliek, olykor játékosan kedvesek, szelídek és barátságosak, máskor félelmet keltők, riasztók. E kiállításon az állatoké a főszerep: a Noé bárkájába terelteké, a szűkös térbe összeszorultaké, vagy éppen azoké, akiknek a legendás építményben már nem jutott hely. Utóbbiak alakját a ki tudhatná honnan, de mind újra felfakadó, magáról hírt adó képzelet, vagy a kollektív tudattalan őrzi.
Tetszen bármennyire is különlegesnek, rendkívülinek vagy éppen mindennapinak, szokványosnak az állatsereglet: az alkalmi Bestiárium olyan szemlélhető képes tárrá válik, amelyben az állatok mindig hordoznak valamilyen utalást az emberire, a humán világra.

 

Kiállított műtárgyak