Aktuális kollekció

2. Aukció 2017. április 6. 2. Aukció 2017. április 6. 2017-03-25 - 2017-04-06

Második aukcónk anyagában túlsúlyban szerepelnek a XX. század második felének... tovább »

1. Aukció 2016. november 24. 1. Aukció 2016. november 24. 2016-11-14 - 2016-11-24

Az árverésre kerülő 100 tétel között a XX. századi magyar művészet kiemelkedő... tovább »

Aktuális híreink

  • Áprilisi aukciónk a Bálnában Áprilisi aukciónk a Bálnában

    Első novemberi aukciónk sikerét követően további értékes grafikákat és festményeket mutatunk be a galériánkhoz került szép gyűjteményből. Áprilisi aukciónkban az alább is látható akvarell, Mednyánszky László alkotása is kalapács alá kerül. A 100 aukción bemutatásra kerülő mű között sok egyedi és sokszorosított grafikai alkotás szerepel a 60-as évektől. Igazi gyűjtői ritkaságok is vannak köztük! Aukciós kiállításunk március 27-én 10 órától megtekinthető a Bálna Budapest -1 szintjén a B01-es számú bemutatóhelyünkön! tovább »

  • Szalay Lajos és a Jászi Galéria Szalay Lajos és a Jászi Galéria

    Szalay Lajos művészetéhez való kötődésem személyes élménnyel kezdődött. A 80-as évek vége felé rendszeresen nyaraltam Szilvásváradon, ahol sokfelé vendégeskedtem. Az egyik ilyen vendégség alkalmával egy keramikus házaspár házában jártam, ahol a falakon Szalay Lajos szita nyomatai lógtak. A művek mély benyomást tettek rám, és érdeklődni kezdtem az alkotások készítőjéről. Akkor 14 évesen tudtam meg, hogy a művész Miskolcon él, szerettem volna találkozni vele. A művész házaspár kitartó... tovább »

  • Gross Arnold utazásai - Amszterdam Gross Arnold utazásai - Amszterdam

    Utazzunk Gross Arnolddal kicsit tovább észak felé; és nem is kell hosszú utat megtennünk Brüsszeltől, hogy megérkezzünk egy másik izgalmas európai városba, ahol a művész elidőzött, Amszterdamba. Az egzotikus látnivalókban is bővelkedő város, egzotikus kalandokba sodorta grafikusművészünket is. A város híres szex múzeumának igazgatója személyesen látta vendégül a magyar művészt, és a városban tartózkodás idejére szállást és ellátást kapott tőle Gross Arnold, melyet Ő az elmesélt megállapodás... tovább »