Kiállítások

 • 2019

  SOLTI Gizella (1931-2015) kiállítása

  SOLTI Gizella (1931-2015) kiállítása

  2019-02-19 - 2019-03-15

  A Fészek Galéria és a Jászi Galéria együttműködésével megvalósuló kiállítás a 2015-ben elhunyt Kossuth-díjas képzőművész kárpitműveiből, festményeiből, rajzaiból mutat be válogatást. SOLTI GIZELLA (1931- 2015) képzőművész kiállítása MEGNYITÓ: 2019. február 19. kedd 18 óra A kiállítást megnyitja: PÉRELI ZSUZSA Kossuth-díjas képzőművész A tárlatot rendezte JERGER KRISZTINA A kiállítás 2019... részletek »

 • 2018

  Mozgókép: hiteles, dinamikus, szubjektív - részletek Sólyom András mozgóképeiből

  Galériánk rendhagyó kiállításra vállalkozott: Mozgó képeket mutat most be közönségének. A közel egy órányi mozgókép anyag, válogatás a videóművészet területéről, ahol Sólyom András kalauzol most minket. "Épp ötven éve készítek mozgóképeket. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán Fábri Zoltán filmrendezői osztályába járhattam, majd a Magyar Televízió rendezője voltam. 2010-től a Magyar... részletek »

 • GÁBOR Marianne (1917-2014) kiállítása

  A JÁSZI Galéria Gábor Marianne kiállítása a Széphárom Közösségi Térben GÁBOR Marianne (1917-2014) festőművész művei bejárták Európa híres kiállítóhelyeit, jelentős múzeumokba és gyűjteményekbe kerültek, köztük a firenzei Uffizi-képtárba. Gyűjteményes kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában 1977-78-ban volt.A Széphárom Közösségi Térben júniusban megrendezésre kerülő kiállítás a művész minden... részletek »

 • 2017

  Gábor Marianne Portrék

  Gábor Marianne Portrék

  2017-10-05 - 2017-11-05

  Az idén lenne 100 éves Gábor Marianne, akit pár éve, 2012-ben még szeretettel köszönthettünk személyesen galériánkban az akvarelljeiből, grafikáiból rendezett kiállításán. Idén, születésének 100. évfordulóján életművének fontos műfaját, a portrét helyeztük kiállításunk középpontjába. Gábor Marianne kisgyermekkorától szívesen örökítette meg életének szereplőit, édesapját, Gábor Ignác... részletek »

 • 2015

  Vonallá vált lélek - Szalay Lajos argentínai rajzai

  Szalay Lajos (1909-1995) grafikusművész 1946-ban hagyta el Magyarországot és 1948-ban rövid párizsi tartózkodás után Argentínában telepedett le, ahol 12 éven keresztül élt és alkotott. Szalay alapvető és kimutatható hatást gyakorolt az argentin grafikára. Egyrészt pedagógiai tevékenységének köszönhetően, másrészt ott megjelent albumai és ott bemutatott kiállításai révén. A Jászi Galéria által... részletek »

 • Absztrakt improvizációk - Szladovics Gusztáv Vilmos kiállítása

  Az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején születtek Szladovics Gusztáv Vilmos természeti látásmódtól lassan elszakadó akvarelljei, amelyek az akvarellek technikai sajátosságaira felépített szabad komponálási módszert tükröznek. A tiszta geometrikus kompozíciók egyrészt az építészi látásmódot idézik, másrészt egy művész kreativitását, belső szabadságát, kötetlenségét. A Jászi Galéria 2009-ben... részletek »

 • 2014

  ÁLOMTÖREDÉKEK - Bálint Endre monotípiái

  ÁLOMTÖREDÉKEK – Bálint Endre monotípiái Száz éve született Bálint Endre (1914–1986). Monotípiáiból rendezett kiállítása alkalmat ad a megemlékezésre. Bálint művészetének egyik legjellemzőbb vonása a játékosság és a kísérletező kedv. Festészete mellett sokféle más műfajban is kipróbálta magát, így grafikai lapokat készített, elsősorban linómetszetet és litográfiát, illetve jelentősek... részletek »

 • Győri Eszter és Osiris O'Connor kállítása

  „Akit szeretnek az Istenek, meghagynak gyereknek”- Győry Eszter és Osiris O’Connor kiállításaGyőry Eszter és férje Osiris O’Connor igazi világpolgárok, s bár jelenleg Leányfalun élnek, a világ sok pontján találtak már otthonra, most éppen újra Magyarországon. A sokféle kultúra, mely keveredik életükben és művészetükben teszi őket és alkotásaikat igazán különlegessé. Győry Eszter festményeit már... részletek »

 • Apokalipszis - Szalay Lajos és Kondor Béla kiállítása

  Ma már szűkszavúbbak vagyunk, ironikusabbak, fanyarabbak, nem mutatjuk érzelmeinket. S csak irigyeljük azokat a művészeket, akik teljes hitükkel, tehetségükkel és merészségükkel beszéltek arról, hogy a világ megváltható. Vagy legalábbis értelmes erről gondolkodni. Hogy érdemes szertekiáltani az igazságot, a félelmet, a szűkölést. Arról beszéltek, hogy a szörnyűség közepette is van remény. Ezen is... részletek »

 • 2013

  Melange - Festmények, grafikák, kerámiák vegyesen

   ”Jászi Galéria a Melange-ban” kiállítás sorozat Balla Margit kiállítása A Melange Galériában megvalósuló programsorozatunk második kiállítása a ”Melange” címet viseli. A cím arra kívánt utalni, hogy Balla Margit kiállításán most nem csak festmények és grafikák kerülnek bemutatásra, hanem egy új technikával, a kerámiával is kibővült a bemutatásra kerülő műtárgyak köre. A kísérletező művész... részletek »

 • Szladovics Gusztáv Vilmos kiállítása

  Szladovics Gusztáv Vilmos festőművész alkotásaiból második alkalommal válogatott kiállítási anyagot galériánk. A 2008-ban elhunyt festőművész kiállításán szereplő olajképek, akvarellek és grafikák Magyarországon első alkalommal kerülnek bemutatásra. Az építészként, belsőépítészként is tevékenykedő alkotó festészetét is alapvetően meghatározta az építészetben szerzett gondolkodásmód és formai... részletek »

 • Gross Arnold kiállítás - Kúria Bírói Klub

  Gross Arnold reprezentatív kiállítása nyílt a Kúria Bírói Klubjában. A kiállításon 17 rézkarc kerül bemutatásra, köztük tájképek, városképek, az életmű reprezentatív alkotásai. részletek »

 • 2012

  Macska kiállítás

  Macska kiállítás

  2012-09-27 - 2012-09-30

  Galériánk a szeptember 27- 30 között második alkalommal megrendezésre kerülő Belvárosi Művészeti Napok programsorozat keretében macska témájú alkotásokból mutat be válogatást. A kiállításon szereplő művészek: Balla Margit, Engel Tevan István, Feledy Gyula, Galambos Tamás, Győry Eszter, Holló Anna, Kondor Béla,  Láng Rudolf, Lengyel Rebeka, Makhult Gabriella, Szabó Vladimir, Szalay Lajos, Szántó... részletek »

 • Gábor Marianne kiállítás

  Gábor Marianne kiállítás

  2012-06-08 - 2012-09-15

  Gábor Marianne Köztünk élő művészet-történelem. Kortársai, kiállítási „kartársai”, mesterei mind a hazai festészet héroszai: Szőnyi, Réti, Egry, Bernáth, Czóbel, Barcsay, Kernstok, Kassák, Gadányi, Derkovits, Szalay Lajos, szinte mind felsorolhatók, az egész 20. század, és Ő mindenkiről tud mesélni személyeset és nem hivatalosat, egyedit és egyszerit. S aztán, akik még teavendégei voltak az... részletek »

 • 2011

  Karácsonyi kiállítás - Mese

  Karácsonyi kiállítás - Mese

  2011-12-06 - 2012-02-07

  A Karácsonyi kiállítás anyagát galériánk művészeinek Meséhez kapcsolódó alkotásaiból válogattuk. A kiállításon több Andersen mese illusztrációja is szerepel, többi közt A csodálatos tűzszerszám, A rút kiskacsa, A császár új ruhája. E. T. A. Hoffmann Diótörő és az egérkirály meséjét megelevenítő rajzok is bemutatásra kerülnek és Petőfi Sándor János vitéze is életre kel a rajzokon.Igazi karácsonyi... részletek »

 • Re-Víziók kiállítás

  Re-Víziók kiállítás

  2011-09-05 - 2011-10-08

  Jászi Galéria soron következő tárlata egy már lezárt művészettörténeti korszak alkotásaiba nyújt betekintést – a privát műgyűjtő aspektusa szerint. Egy Stockholmban élt magyar származású orvos-biológus gyűjteményi hagyatékából mutat be válogatást. A kollekció az 1960-1970-es években jött létre, csak részben visszamenőleges, sokkal inkább a kortársi gyűjtés eredményeként. A gyűjtemény... részletek »

 • Benkő Viktor Deazonbanámellenbenviszontmégis

  A kiállítás megtekinthető: 2011. május 27 - 2011. június 25.A megnyitó időpontja: 2011. május 26. 19 óraA kiállítás zárónapja: 2011. június 25. Megnyitó: www.youtube.com/watch?v=uCjwcG9C1o0 részletek »

 • Bestiárium kiállítás

  Bestiárium kiállítás

  2011-03-26 - 2011-04-27

  Egy kollektív tárlat természetes jellemzője, hogy a nézőpontok, a rálátások, az ábrázolás mikéntjének sokszínűségét állítja elénk. Még akkor sem fogyatkozik túlságosan e sokféleség, ha valamely tematika korlátozón nehezedik rá, szűkítő keretbe foglalja a műalkotásokat.A Jászi Galéria soron következő kollektív tárlatán létező és a legendák világába vesző lények jelennek meg: valóságosak és... részletek »

 • Győry Eszter Új arcok

  Győry Eszter Új arcok

  2011-02-22 - 2011-03-22

  Győry Eszter közel három évtizedes amerikai tartózkodás után tért haza. Jelenleg Leányfalun él és dolgozik. A Jászi Galéria Új Arcok című kiállításán bemutatásra kerülnek korábbi, még Amerikában készült alkotásai is; expresszív nagyméretű virágfestmények, bibliai témájú grafikák és festmények, egészalakos pszichologizáló portrék és önportrék, melyek előkészíteni látszanak a most először... részletek »

 • Engel Tevan István Állat-ember-rém

  Engel Tevan István Állat-ember-rém

  2011-01-22 - 2011-02-15

  Engel Tevan István grafikusművész a hatvanas évektől 1996-ban bekövetkezett haláláig tevékenykedett elsősorban könyvgrafikusként, de szabad grafikái is nagyrészt irodalmi kötődésűek. Kedvenc technikái a rézkarc és toll-tusrajz, utolsó éveiben pedig főleg festői hatású ceruzarajzokat készített.A kiállítás címe Konwiczki – lengyel szerző - Állatemberrém című 1972-ben megjelent és a művész által... részletek »